Van Hobart(Tasmanie) naar Adelaide - Reisverslag uit Adelaide, Australië van Sebastiaan Keus - WaarBenJij.nu Van Hobart(Tasmanie) naar Adelaide - Reisverslag uit Adelaide, Australië van Sebastiaan Keus - WaarBenJij.nu

Van Hobart(Tasmanie) naar Adelaide

Door: Sebastiaan

Blijf op de hoogte en volg Sebastiaan

09 Mei 2009 | Australië, Adelaide

Beste lezers,

Ondertussen heb ik Tasmanie achter mij gelaten en ben nu voor even belandt in Adelaide. Hobart was best een leuke stad waar je leuk uit kon gaan. Maar na 3 dagen heb je Hobart wel weer gezien. Dus zijn we na 3 dagen weer vertrokken om de rest van Tasmanie te verkennen. In ons hostel hadden we ondertussen een vierde reisgenoot gevonden, dus het was volle bak in de auto. Na een beetje herindelen van de spullen konden we dan toch eindelijk vertrekken.
Eerst zijn we nog een stukje naar het zuiden gereden om een tree top walk te doen en om Hot springs te bezoeken. Toen we echter bij de treetop walk aan kwamen bleek dat het een loop was van 600 m en dat je er veel geld voor moest betalen. Echter moest je de kaartjes kopen bij het information centre in een dorp verderop, dus we dachten gaan toch maar even een kijkje nemen. Bij de loop aangekomen konden we zo doorlopen en hebben we alsnog de loop gedaan. Op zich leuk om 48 meter hoog te lopen tussen de hoge bomen.Vervolgens zijn we doorgereden naar ‘the hot spring’. Echter bleek dat het wel een natuurljke hot spring was, maar dat het werd opgevangen in een zwembad. Dit was niet echt wat we zochten. Toen gingen we op zoek naar een slaapplek, maar omdat het een beetje regende wilde we niet kamperen. Echter was er in de weide omtrek geen hostel te vinden. Dus hebben we uiteindelijk in een hotel geslapen. Hier hadden we een vier persoonskamer en was zelfs nog goedkoper dan een hostel.
De volgende dag hebben we een groot stuk gereden naar Queenstown. Tijdens de rit nog wel een waterval bezocht en een national park. Aangekomen in Queenstown was er wederom geen hostel te bekennen en hebben we wederom in een hotel geslapen, deze was net zo duur als een hostel. Toen we incheckte zei de vrouw dat we de auto wel achter konden parkeren. Dus wij erheen, was een donker pleintje met 2 auto’s. Dus ik dacht ik parkeer hem ernaast. Dus ik reed het heuveltje op en jahoor, dat was geen parkeerplek, maar een enorme stoep. Dus kwam de auto even met zijn voorwielen van de grond en stond hij vast. Met wat geduw en getrek hebben we hem eraf gekregen en de volgende dat deed hij het nog! Prima auto dus! :) In Queenstown was voor de rest niet veel te doen, maar vlakbij was een groot national park genaamd cradle mountain. Hier aangekomen hebben we een guided tour gedaan en tijdens de tour begon het te sneeuwen, omdat we nogal hoog zaten. Denk je naar een warm land te gaan sta je opens in de sneeuw! Tijdens de tour zei de vrouw date er cabins waren die we konden huren. Dit was midden in het park en dat sprak ons wel aan. Ze zei ook dat het in de zomermaanden nogal druk was en dat je dan 12 maanden van te voren moest reserveren. Gelukkig zaten wij buiten het hoogseizoen en was er nog 1 cabin vrij. Dus we zaten hoog in de Bergen in de sneeuw. De volgende ochtend zag alles dan ook wit. Vervolgens hebben we nog een bushwalk gedaan van 4 uur (het nodige bier er weer af te lopen), om meer van het park te zien. Hierna zijn we doorgereden naar de eerste plaats waar we hadden overnacht. Hier zijn we nog 2 dagen gebleven en toen zijn we weer vertrokken naar Melbourne. Ondertussen had de vierde reisgenoot ons weer verlaten omdat ze een vliegticket had richting Sydney.
Na 1 dag Melbourne zijn we direct weer vertrokken richting Adelaide. Wederom hadden we weer iemand anders gevonden die met ons mee wilde naar Adelaide. Direct na Melbourne begint the great ocean road, wat in iedere reisgids wel vermeld staat als je naar Australie gaat. Erg mooi om deze weg te rijden, met rotsformaties als de twelve apostels, londen bridge, bay of islands etc. En op deze route de eerste wilde koala’s gezien!
Na the great ocean road zijn we naar the Grampians gegaan. Dit is een ander bergachtig national park, waar we gemountainbiked hebben en wederom veel lol gehad. Het viel wel een beetje tegen om een berg op te fietsen met een mountainbike, maar na zo’n rit geniet je des te meer van het uitzicht! Daarbij ging de weg terug aardig snel. Na 2 dagen in the Grampians zijn we doorgereden naar Mount Gambier. Onderweg nog wel een ‘zeehonden kolonie’ gezien, maar er zaten maar 4 zeehonden! In Mount Gambier was een vulkanisch meer die in de zomer azuur blauw is. Echter waren wij er in de winter , dus het meer was niet heel blauw meer, maar nog wel mooi. Vanuit hier zijn we doorgereden naar Adelaide. Waar we onderweg een tijdsgrens doorkruisde, het tijdsverschil met Nederland is nog maar 7,5 uur.
Ondertussen al iets van 7000 km afgelegd met de auto. Ik hoop dat hij het nog even volhoudt. De eerste plannen waren om hier direct werk te zoeken en een aantal weken te werken totdat Frank komt. (Die komt 6 juni, waar ik me al op verheug). Echter zijn deze plannen gewijzigd en vertrekken we morgen voor een week naar Alice Springs. We gaan nu dan eindelijk de echter outback in! Dus de rest van de dag staat in het teken van een geode voorbereiding.

Ik hoop niet dat jullie in slaap vallen tijdens het lezen van het bericht, want hij is nogal aan de lange kant. Mocht je volhouden en uitlezen laat dan even een berichtje achter.

Groeten,
Sebastiaan

• 09 Mei 2009 - 07:58

Annemie:

Hoi Sebastiaan,
    In slaap vallen doen we hier niet van jouw berichtjes hoor! We volgen ze met veel interesse en we wensen je veel plezier in Alice Springs.
    Tot horens en groetjes van de Paradijsvogels.

• 09 Mei 2009 - 09:22

Je Moeder En Vader:

Hi Sebastiaan,
    Als we je verslag lezen krijgen we alweer zin om op vakantie te gaan. Ondanks dat we net terug zijn. Helaas is het een beetje ver weg, anders waren we even langs gekomen. Kleine tip als je de outback in gaat: tank bij elk benzine station, want je weet nooit hoever het volgende tank station is. Maar geniet van de natuur en de stilte in de outback.
    Groetjes je moeder en vader, dikke kus

• 09 Mei 2009 - 10:25

Geertje:

Klinkt allemaal weer alsof je tijd tekort hebt zoveel doe je! Leuk dat Frank straks komt, kan me voorstellen dat je je erop verheugd even iemand van thuis te zien.
    kussie!

• 09 Mei 2009 - 16:18

Helen:

Heee Sebas!
    Nou het is hier in heerhugowaard grijs en je mist hier helemaal niets :) Gezellig dat het zo druk was in je solide wagen! Maak er nog een toptijd van als Frank er ook is, dat gaat vast en zeker erg gezellig worden!!

Dikke kus helen...

• 10 Mei 2009 - 18:13

Emir:

In slaap vallen? Je humor ben je iig nog niet kwijtgeraakt daaro :)

• 11 Mei 2009 - 06:19

Frank:

Zeker leuk dat Frank komt! Spreek je!

• 11 Mei 2009 - 19:17

Margot:

Hoi Sebastiaan,
    Wat een prachtreis ben je aan het maken!!
    Het is elke keer weer een feest om jou reisverslag te lezen.Veel plezier in Alice Springs en we kijken al weer uit naar het volgende verslag.
    groetjes rob en margot

• 13 Mei 2009 - 19:12

Aad:

Hé wereldreiziger. Ziet er allemaal goed uit en klinkt goed. Veel plezier en succes. Ik heb mijn ticket al besteld. Dus tot snel.

Groetjes vanuit Alkmaar