Tasmanie - Reisverslag uit Hobart, Australië van Sebastiaan Keus - WaarBenJij.nu Tasmanie - Reisverslag uit Hobart, Australië van Sebastiaan Keus - WaarBenJij.nu

Tasmanie

Door: Sebastiaan

Blijf op de hoogte en volg Sebastiaan

22 April 2009 | Australië, Hobart

Hallo,

Sinds mijn vorige bericht ben ik beland in Tasmanie. Een erg mooi eiland wat het bezoeken zeer de moeite waard is. Zeker met mooi weer. Op het moment wordt het hier namelijk wat kouder en hebben we niet alle dagen mooi weer, maar we mogen niet klagen.
Ook Melbourne is het bezoeken waard waar ik 4 april aankwam, zoals ik in het vorige bericht verteld had waren we net te laat voor de formule 1 wedstrijd in Melbourne. Gelukkig hadden ze het parcour nog niet opgeruimd en ben zijn we (Ik, Frans en Anneke) even met de ford falcon over het parcour gereden. Helaas hadden ze allemaal blokkades gemaakt zodat je niet overal voluit kon, maar op bepaalde stukken kon je even over de curbstones rijden en het gas even vol opentrekken. Ook waren we al direct naar een AFL wedstrijd geweest. Dit is the Australien Football League, wat een combinatie is van rugby en voetbal. Dit vond plaats in the MCG waar plaats was voor 100.000 bezoekers. Een erg leuke ervaring, maar later in de week zijn we ook nog naar een Rugby wedstrijd geweest en dat was toch wat leuker. Was net allemaal wat steviger en de regels stonden me meer aan. Er werd ook een show van gemaakt met cheerleaders, mascottes, vuurwerk etc.
De dag erna zijn we wat door de stad gelopen om een indruk te krijgen van Melbourne. Ondertussen hadden we in het hostel wat mensen leren kennen die ons mee zouden nemen naar de penguins. Ondertussen hadden zich nog meer mensen aangesloten en uiteindelijk stonden we met 10 man op de pier naar penquins te kijken onder het genot van een pilsje. Toen het op was gingen we terug naar het hostel, waar ondertussen meer mensen zich hadden aangesloten en uiteindelijk stonden we met 20 man in onze slaapkamer van het hostel. een drukke bedoening allemaal, maar erg gezellig.
De dag erna deden we een rondleinding op het terrein van het Australian open. In de rod lever arena (main court), kleedkamers, persconferentiekamer etc. Uiteindelijk hebben we zelfs een potje getennist op de op 1 na grootste baan. Tenminste het moest tennis voorstellen, we hadden het allemaal nog nooit gedaan, dus we deden maar wat. Gelukkig was het niet uitverkocht. Na wat dagen gerelaxed te hebben in de botanische tuinen zijn we vanuit Melbourne naar phillips island gereden. Ook hier wilde we penguins gaan bezoeken, maar dat was veel te duur. We hebben hier een wildlife park bezocht en wat natuur bekeken. Dit was voor het eerst dat Harmen ook meeging. Ook een Nederlandse jongen die we ontmoette in Melbourne.
In Melbourne zijn we ook nog een keer naar de Belgische biertuin geweest. Erg leuk en lekker, maar vrij prijzig al die Belgische Biertjes hier. Eigenlijk heb we iedere dag wel wat gedaan, maar daar zal ik jullie allemaal niet mee vervelen.
Uiteindelijk zijn we 14 april richting Tasmanie vertrokken. Hier bedoel ik met we ik Frans en Harmen. Het is vrij makkelijk om mensen te ontmoeten in Hostels etc. We zijn met de ferry gegaan zodat de auto ook mee kon, daarbij hebben we ook de nachtboot genomen om te besparen op een overnachting. De boot was erg leuk, er was een 'gratis' Bioscoop, daarbij was er ook nog live muziek. Was dus weer erg leuk. Helaas moesten we in een stoel slapen (wel een betere dan een vliegtuig stoel), dus ik was al weer vroeg wakker. Ik werd wakker van lichtflitsen buiten. Uiteindelijk bleek het flink te onweren. Het was een raar gezicht, want aan de ene kant was de lucht donker en onweerde het. En aan de andere kant kwam de zon op. Was dus inderdaad vrij vroeg. Op de boot hadden we 2 meisjes ontmoet die de volgende dag achter ons aanreden om dingen te bezoeken en omdat ze niet zo goed waren in kaartlezen, ondanks dat een tomtom hadden. Uiteindelijk zijn we beland in Launceston. Omdat het hier regende zijn we hier een dag gebleven. Dit was een redelijk grote stad, de op 1 na grootste van Tasmanie. Dus hier konden we wat dingen binnen doen. Uiteindelijk zijn we in de bioscoop beland, omdat we gaar waren van het uitgaan van de avond ervoor. Daarna zijn we vertrokken naar Scotsdale. Hier stonden we op een camping en waren we s'avonds toch nog even gaan kijken wat er te beleven was in Scotsdale. Toen we een ierse pub in liepen waren we de attractie van de avond, omdat ze hier volgens mij nog nooit toeristen hadden gezien. Erg grappig allemaal. Vervolgens hebben we nog een aantal Nationale Parken bezocht en hebben we 2 nachten overnacht in the bayes of fire. Hier sliepen we vrijwel direct op een parelwit strand. Gelukkig was het hier ook mooi weer, dus konden we ook nog op het strand liggen. Vervolgens zijn we vertrokken naar Wineglassbay. Wat echt een enrom mooie baai is in. Hier moesten we wel een tocht voor maken van 2,5 uur, berg op en berg af. Vanaf daar zijn we vertrokken naar Hobart. waar ik op het moment in een bibliotheek zit te internetten. Echter kan dit niet al te lang, dus hou het verhaaltje aan de korte kant. Wederom bedankt voor de berichtjes! De bijgevoegde foto is van Wineglas bay.

Groeten,
Sebastiaan

• 22 April 2009 - 05:42

Dook En Annemie:

Hoi Sebastiaan,
    Wat een belevenissen. En dat allemaal in ongeveer een maand. Prachtige natuur en, ook onmisbaar natuurlijk, ook andere ontspanning (pub en zo, haha). We genieten van je berichtjes.
    Dook en Annemie

• 22 April 2009 - 07:54

Annie Rijs:

He hallo sebastiaan, schitterend wat je nu allemaal meemaakt, ik hoop dat je geniet en zo te zien moet dat wel lukken,

he kanjer wel uitkijken en heel veel plezier

groetjes Annie

• 22 April 2009 - 15:08

Richard:

Heey Keus,

Weer zo veel meegemaakt, einde van het jaar kan je een boek Schrijven, Seb in Australlie. haha. Top dat je het nog zo veel naar je zin hebt en dat je veel mensen ontmoet. Ik vroeg me al af wanneer je weer een bericht zo achter laten. Ik kan niet wachten tot het volgende bericht.

Greetz Richard

• 22 April 2009 - 15:47

Nivard:

Heey Keus!
    Ongelooflijk die dingen die je nu allemaal ziet man! Echt top allemaal volgens mij! En ook eindelijk weer een foto! ;)
    Kan aan je bericht merken dat je het echt naar je zin hebt! Geniet ervan gozer!

Groeten! Nivard.

• 22 April 2009 - 18:17

Truus:

hoi lieverd,

gaaf verhaal weer man, wat je daar allemaal ziet en meemaakt. Paps heb je foto,s gedownload zijn het er maar 24? waren hele mooie bij.
    leuk dat er telkens weer jongens met je meegaan ( en soms een meisje) heel veel plezier en geniet er maar lekker van.
    dikke kus mams

• 26 April 2009 - 19:51

Emir:

Seppieeee!
    Goed dat je ons weer op de hoogte brengt, leuk om te lezen dat je het naar je zin hebt. Die waynglas bay is mooi man! Doe de volgende keer ook een foto van je zelf erop he, strax herkennen we je niet meer :P

• 28 April 2009 - 15:42

Geertje:

Hallo daar.
    Ook nog maar een berichtje hier plaatsen :). Alleen weet ik niet wat ik erin moet zetten... Haha!
    kus!

• 29 April 2009 - 06:08

Frank:

Hee Keus!
    Geboekt hoor! Donderdag 4 juni. Leuk al die stilleven foto's, maar komt er ook nog iets levends op;) Dit kan net zo goed een ansichtkaart zijn man.

Laters!

• 29 April 2009 - 06:10

FRank:

O ja leuke grap Richard! Gewoon niet doen man:)