Van Sydney naar Melbourne - Reisverslag uit Sydney, Australië van Sebastiaan Keus - WaarBenJij.nu Van Sydney naar Melbourne - Reisverslag uit Sydney, Australië van Sebastiaan Keus - WaarBenJij.nu

Van Sydney naar Melbourne

Door: Sebastiaan

Blijf op de hoogte en volg Sebastiaan

04 April 2009 | Australië, Sydney

Hallo allemaal,

Wat leuk van al jullie berichtjes om mijn laatste bericht. Dat is een goeie motivatie om de site goed bij te houden. Ik zal proberen om nog het een en ander te beantwoorden, maar ik zit hier niet heel vaak in een internetcafe. Maar vooral berichtjes blijven sturen dus!
Sinds mijn laatste bericht sta ik dus op eigen benen en moet ik het zonder de groep zien te redden. Dit lukt aardig goed. Sinds het laatste bericht heb ik de eerste paar dagen vooral gerelaxed in Sydney aan het strand. Helaas ben ik hier een paar dagen ziek geweest, dus heb ik de meeste tijd doorgebracht in het hostel met mijn ogen dicht. Echter heb ik tijdens deze periode wel een auto gekocht. Dit leek mij de beste manier om Australie te verkennen. Ik heb een Ford Falcon gekocht met een 4L motor, hij gaat dus als de brandweer, gelukkig zit er een economische stand op. Het is een automaat, dus dat is wel relaxed, aangezien ze hier aan de andere kant van de weg rijden. Dan hoef ik me niet te concentreren op het schakelen.
Vrijdag 27 maart ben ik uit Sydney vertrokken langs de kust richting Melbourne. 2 mensen reizen mee, om zo onderweg wat gezelligheid te hebben en om de benzine kosten te delen.
Vrijdag zijn we eerst naar Royal national perk geweest. Hier hebben we wat mooie uitzichten gezien en wat meer geproeft van de natuur van Autralie. Deze bevalt nog prima. We hebben niet het hele park gezien omdat het al wat donker werd en daarom op zoek moesten naar een slaapplek. We proberen zoveel mogelijk het in het donker rijden te vermijden, omdat je dan de meeste kangeroes aanrijdt naar het schijnt.
Na een stuk rijden hadden we uiteindelijk een camping gevonden en heb ik dan ook voor het eerst in mijn leven in een tent geslapen :). Dit viel in het geheel niet tegen omdat we bijna op het strand sliepen en het uitzicht erg mooi was. Het was in het plaatsje coldill. De volgende ochtend zijn we doorgereden naar het volgende Natianal park. Dit was in Jervis Bay. Hier hebben we een boot tocht gemaakt om dolfijnen in het wild te zien. Aan te raden voor mensen die hier de kans voor krijgen. Op een gegeven moment zwommen er 4 dolfijnen voor onze boot uit. Erg mooi!
Vervolgens hebben we 2 nachten geslapen in het natianal park zelf. Waar we gewekt werden door de kangeroes die langs onze tent liepen en vooral de vogels die veel herrie maakte. Het nadeel van het slapen in een National Park is dat er geen verwarmde douches zijn. Ook de toiletten zijn niet je van het. Toen ik op een morgen rustig mijn tanden wilde poetsen en naar het toilet wilde ben ik bijna door een muur heen gesprongen omdat ik zo erg schrok. Toen ik even in het toilet stond en om me heen keek zag ik boven mijn hoofd een slang liggen, aangezien dit neit mijn favoriete dieren zijn schrok ik me dood. Later bleek dat het niet om een giftige slang ging, maar om een diamant python. Deze was nog maar een jaar oud en ze werden veel groter.
Vervolgens zijn we doorgereden naar Narooma. Hier ging het weer om een camping en waren de faciliteiten weer goed. Hier hebben Frans en ik een wandeling gemaakt. Erg leuk, alleen hadden we erna last van bloedzuigers. Gelukkig alleen allebei 1 op de voet, en waren het maar kleintjes. Na Narooma hebben we nog wat stranden bezocht en zijn we uiteindelijk geindigt in Lake Entrance. Hier hebben we een grot bezocht. Daarna werd het erg slecht weer en zijn we in een bar gedoken met alleen maar oude mensen. Uiteindelijk was het nog best gezellig en hebben we ons goed vermaakt. Omdat het zulk slecht weer werd zijn we vanuit Lake Entrence in 1 keer doorgereden naar Melbourne, waar ik nu dan ook in een lekker warm Hostel slaap. Helaas was de formule 1 hier vorige week. In Sydney konden we namelijk aan kaartjes komen, maar dat was te kort dag. We hopen de komende week in Melbourne te zitten. Echter is het hostel waar we nu in verblijven voor morgen al vol. Dus moeten morgen weer op zoek naar wat anders. Hoop dat het weer wat bijtrekt. De bedoeling is namelijk om vanuit Melbourne naar Tazzie (Tasmanie) te gaan. Maar dit is het koudste gedeelte van Australie, dus we moeten nog even kijken.
Jullie horen weer van mij en nogmaals leuk van al de berichtjes!!

Groeten,
Sebastiaan

• 04 April 2009 - 14:29

Lillian:

Hé Sebas,

Mooi verhaal weer! Je schrijft leuk. Kijk nu al uit naar het volgende verhaal van je.

Kus,
    Lillian.

• 04 April 2009 - 14:52

Edwin:

Leuk om te lezen inderdaad. Ik wist niet dat je ergens bang voor was. Valt me een beetje tegen van je!

Groet

• 04 April 2009 - 17:11

Richard:

Heey Seb,

top dat het zo goed met je gaat. Veel meegemaakt. Je bent wel geschikt voor de landmacht met een koude douche. En je wou gewoon dat muurtje slopen, en dan zeggen dat je schrikt van een slang. haha. Ik kan weer niet wachten tot het volgende bericht.

Greetz Richard

• 05 April 2009 - 09:10

Jos:

hoi sebas, leuk al je avonturen te lezen! Spannend van die slang die je tegen kwam. veel plezier in Tasmanie en genieten he. Groetenen een dikke kus uit het mistige nederland.

• 05 April 2009 - 12:46

Sylvester:

Klinkt goed allemaal man! :D en de foto's zien er ook goed uit ben benieuwd naar nog meer maar dat komt nog wel. maar hoelang moeten de aardappelen op? haha nee hoor! ga zo door man en geniet ervan! veel plezier

• 06 April 2009 - 09:04

Je Moeder En Vader:

Hi Sebastiaan,
    Hoewel we telefonisch al het een en ander hadden gehoord,lezen we hier dat je toch een hoop andere leuke dingen hebt gedaan en meegemaakt. Jammer dat je niet naar de GP1 kon. Nou groetjes en een dike kus uit een warm ('s middags bewolkt) Indonesie.

• 06 April 2009 - 12:31

Nivard:

Leuk man al die verhalen! Wel een beetje watje natuurlijk van die slang ;)

Ben benieuwd naar je foto's! Of is je geld al op?

Groeten! Nivard

• 06 April 2009 - 12:58

Marloes:

Heeeeeeeeeeeeeej Wat leuk weer iets van je te lezen! klinkt goed allemaal! ben weer jaloers hoor als ik dat allemaal lees!!!! blijf vooral doorgaan met updates af en toe dan kunnen wij mee leren! enne je weet het he ik ben gek op foto's .....
    Have fun !

• 06 April 2009 - 18:55

Swi Yin & Maurits:

Hey Sebas!

Niet gedacht dat je zulke lange teksten zou (kunnen) schrijven ;)
    Jaja: kleine mensjes eten weinig (nog een re van je vorige tekst)
    Jammer dat je de formule 1 hebt gemist, misschien volgend jaar?!
    Anyway: have fun en tot je volgende tekst =)

Swi & Maurits

• 07 April 2009 - 06:18

Annemie:

Hoi Sebastiaan,

Wat een fantastische avonturen, alleen de slang komt steeds maar weer terug he !!!
    Hoe kun jij ooit nog wennen in Heerhugowaard?
    Heel veel reisplezier en tot mails.

• 07 April 2009 - 22:03

Stille Aanbidder:

He gast,

Heb je die coole gasstel van Jordy, Tim en Nelis nog meegenomen? Die komt namelijk wel goed van pas als je in de tent moet slapen. Dat gaststel gebruiken ze namelijk ook in het leger. iermee kan je in het koudste Tazzie overleven. Eveneens als je in het warmste Aussie zit komt ook een lekker luchtmatras ook goed van pas!

Groeten uit het Westen.

• 08 April 2009 - 16:53

Glenn:

Hey ouwe dibbes,

Ik had de foto's gezien. Zag er allemaal goed uit en je ride ook :D veel plezier daar nog man en de jan de wandelaar komt wel op hoor :P

• 09 April 2009 - 15:18

Helen:

Sebas!!!

Wat een misleiding in je verhaaltje! Ik ging ff googelen op 'Ford Falcon' :) En ik zag allemaal super mooie auto's! Ben je er gewoon ff vergeten bij te zeggen dat je een station uitvoering hebt ;) haha.. Grapje hoor sebas! Vind het leuk om te lezen dat je je zo goed vermaakt! Ik zou zeggen: succes met al je verdere reisplannen!!
    Liefs helen

• 12 April 2009 - 17:44

Liset:

hello,

Bloedzuigers zijn heel goed voor het lichaam hor.. worden regelmatig gebruikt in de medische wereld ;)

Veel plezier verder. Als vind ik het verbazingwekkend dat slapen in een tent je niet tegenvalt...

cheerz
    liset

• 18 April 2009 - 18:15

Alardedfaith:

Lekker veel foto´s sep. Je kan er toch nog 7 foto opzetten voor de uitbreidingsset.

• 20 April 2009 - 18:50

Hans:

Hee Seb,

Ik geloof dat het Down Under ook wel bekend is, we worden weer eens zaalvoetbalkampioen. Zo`n platte kar is wel wat anders dan een ford falcon, maar ik zie dat jij je daar ook wel goed vermaakt.

Groeten Hans

• 22 April 2009 - 03:00

Mirjam:

Lieve Seb!

Hoe gaat het met je??
    Wat een mooie en spannende verhalen!! Slangen en bloedzuigers alom! En wat veel moois te zien! Ben benieuwd naar de rest van de foto's! Heeeeeel veel plezier!!

XXXXXXXX

P.s.: yeaaahhhh, kan eindelijk op je site!