Aangekomen in Sydney
Door: Sebastiaan
Blijf op de hoogte en volg Sebastiaan
23 Maart 2009 | Australië, Sydney
Eindelijk een berichtje vanuit Down Under. Afgelopen week heb ik de introductie week gehad en nu dan toch echt op mezelf aangewezen. Dinsdag 17 maart ben ik vanuit Nederland vertrokken richting Hong Kong. De vlucht verliep erg goed en ging sneller dan gedacht al kon ik niet slapen. Echter had ik een eigen videosysteem waarop ik films (3 films gezien) kon kijken en spelletjes kon spelen, daarnaast leerde ik een aantal medebackpackers. De 12 uur zijn voorbij gevlogen. Eenmaal geland kom je in een totaal andere wereld terecht, Hong Kong is bij de eerste indruk een enorm chaotische stad. Ik kreeg daar een dagkamer midden in de stad op 7 hoog, lekker dicht bij de receptie want die zat logischerwijs
op de achtste verdieping. We kregen met 3 personen een kamertje van 6 m², waarin een eenpersoonsbed stond en een twijfelaar en een enorm klein badkamertje. Even bijslapen zat er dus niet in. Toen even naar de Mac Donalds die 24 uur per dag open was voor een ontbijt. Voor de mensen die naar HongKong gaan even een tip, ga niet naar de naar de Mac (paps mams), want dat is nog viezer dan in Nederland en krijg je porties voor kleine mensjes. In de ochtend heb ik dan ook op de sultanas geteerd. Vervolgens gingen we een rondrit doen met een bus om een snelle indruk te krijgen van HongKong aangezien we er maar tien uur waren.
Hierin hebben we een tempel bezocht, marktje bekeken, naar een vissersbootje geweest, juwelier geweest. Ook zijn we met een treintje een berg opgereden, waar een mooi uitzicht te zien was van de skyline van HongKong. Tenslotte hebben we op een terrasje aan een baaitje een coronaatje gedronken en wat gegeten. Na 10 uur was ik al een beetje gewend aan de stad en was het niet meer zo chaotisch als de eerste indruk.
Vervolgens gingen we naar Australie, omdat ik in principe een nacht had overgeslagen is het slapen nu wel gelukt en twijfel ik of ik het opstijgen heb meegemaakt. Ik had ongeveer 8 van de 9 uur geslapen in het vliegtuig, dus kwam uitgerust aan in Sydney bij een temperatuurtje tussen de 27 en 33 graden. Na een kennismaking op het vliegveld met de begeleiders zijn we direct doorgereden naar het operahouse, om gelijk een goede indruk van Sydney te krijgen. Vervolgens werden we naar het hostel gebracht, daar even wat gegeten en kregen we wat inleidende informatie. Vervolgens gingen we naar de kamers en zijn we de stad wezen verkennen. Vervolgens kregen we informatie over de benodigde formulieren etc, om de dag daarna af te sluiten met een gezellige BBQ op een dakterres in een ander hostel. Waar natuurlijk ook het kangaroovlees op het menu stond. Voor iedereen aan te raden!!
De volgende dag was de zo genoemde regeldag waar we een bankrekening gingen openen, visum regelen en een zorgverzekering aan te vragen. Al lopende door de stad kregen we al een goede indruk van Sydney, zo werden we wegwijs gemaakt van waar we wat konden doen. Uiteindelijk nog wat gegeten en nog even uitgeweest in een lokale pub.
21 maart zijn we vervolgens met een gids naar de Blue Mountens gegaan. Hier heeft de eerste ontmoeting plaats gevonden tussen mij en een aantal kangooroos. Nu nog erg leuk om te zien, maar hoor van de locals dat je er op het eind gek van word! De blue mountains zijn echt ontzettend mooi met een aantal mooie uitzichten en uitzicht op de beroemde three sisters. Na dit uitzicht te hebben gezien zijn we een wandeling rond deze bergketen gaan doen van 2 uur. Hierin moesten we via een enorm ongelijke trap 300 meter afdalen. En gingen we beneden nog een wandeling maken. Dit was erg mooi om te doen! Tijdens deze wandeling kwamen we oog in oog te staan met de redbellied red snake. De gids had zoiets nog niet gezien
in deze tour en het was dan ook uniek volgens hem. De slang schijnt enorm giftig te zijn en de enige slang in Australie die mensen niet uit de weggaat, maar juist de confrontatie aangaat. Hij lag stil op een blad langs het pad en toen we er met zun alle bij bleven staan ging hij uiteindeling weg en vertrok bergafwaarts. Even verderop kwamen we
een nederlands meisje tegen met een bloedzuiger op der voet. Na een aantal pogingen om deze eraf te halen draaide het meisje haar voet om en bleek er nog 1 te zitten, waardoor een aantal mensen groen wegtrokken. Daarna gingen we met het steilste treinje ter wereld weer ophoog. De reed op een bepaald stuk in een hoek van 52 graden. Toen was de tour afgelopen, maar omdat de gids ons een leuke groep vond gingen we nog verder om meer uitzichten te zien. We dachten dat dit een verkooppraatje was en dat hij dat tegen iedereen zei, maar niets is minder waar. Onze Nederlandse begeleider van Australien backpackers had het ook nog nooit gezien. Tot ergenis van de begeleider, die lachte als een boer met kiespijn, liep het hierdoor 2 uur uit en daardoor liep het schema van de rest van de dag gevaar. Mocht iemand naar Sydney gaan, dan zou ik zeker deze toer aanraden. Vervolgens gingen we naar een kroeg waar wanneer je een biertje besteld er een 'maaltijd' gratis bij krijgt. Wederom werd t weer erg gezellig.
22 maart zijn we Sydney weer ingegaan met een wandeling door de botanische tuinen naar het opera house. Om vervolgens naar een haven te gaan en op een ferry gingen om een rondtour te krijgen. Hier gingen we onder de harbour bridge door en uiteindelijk kwamen we aan op een mooi strand even verderop waar we 3 uur genoten hebben van het weer. Tenslotte gingen we ergens eten en was dat de afsluiting van de introductie week.
Vandaag ga ik Sydney nog even in om wat dingen te bekijken. Morgen ga ik eens in een ander hostel kijken wat aan het strand ligt. Om nog even een weekje bij te komen. Aankomende week hoop ik een auto te kopen en dan is het de bedoeling om zaterdag vanuit Sydney te vertrekken richting Melbourne. Dit omdat ik vrijdag nog een bankpasje hier binnen krijg.
Waarschijnlijk zitten er wel een aantal fouten in dit stukje, maar probeer snel iets in elkaar te zetten en werk op een belgisch toetsenbord, waar de letters anders zitten.
Groeten Sebastiaan
Groeten Sebastiaan
23 Maart 2009 - 08:02
Je Vader:
Hoi Sebastiaan,
Goed om te lezen dat je in zo'n korte tijd al zo veel moois gezien hebt. Na je introduktie week begint het dan nu echt. Ben benieuwd naar het volgende verslag.
Bedankt voor de tip betreffende MacDonalds in Hong Kong. Denk niet dat we er heen gaan.
Groetjes. -
23 Maart 2009 - 08:03
Nivard:
Hey gozer! Wat klinkt het allemaal goed man! Gelukkig is alles goed gegaan met de reis en dus geen koffer kwijt oid. Erg leuk om te lezen hoe je je week doorkomt!
Geniet ervan he!
Later! Nivard -
23 Maart 2009 - 08:34
Marlous:
hai sebas, mooi verhaal! en leuk dat je het al naar je zin hebt. ik kijk uit naar je volgende verhaal! heel veel plezier nog! mijn vader en mathijs gaan vandaag weg. kusjes marlous -
23 Maart 2009 - 12:54
Wilmar:
Hey Sebas, klinkt heerlijk allemaal, vooral de mac in Hong Kong, perfect voor mij!!
Doe de groeten aan de Joeys!
Liefs Wilmar -
23 Maart 2009 - 16:26
Willemijn:
He Sebas,
Ziet er goed uit allemaal, onwijs gaaf! Mathijs en Bertus zijn nu ook onderweg, Jos en ik hebben ze vanmiddag weggebracht! Veel plezier jij, geniet ervan!!! x willemijn -
23 Maart 2009 - 17:02
Anita En Peter:
Hoi Sebas,
Fijn dat het zo lekker gaat wat betreft die mac zullen we maar niet testen.
Zo als ik lees is er al aardig wat de reveu gepasseerd wat natuurlijk niet geheel on gevaarlijk met die slang:-)
we zullen je op de voet volgen.
Maar voor ons schiet het ook al aardig op dan gaan we ook genieten.
groeten vinkies -
23 Maart 2009 - 18:23
Syl:
:D -
23 Maart 2009 - 20:26
Lillian:
Hoi Sebas,
Leuk stuk! Veel plezier nog. Geniet lekker van alles.
Liefs -
23 Maart 2009 - 21:33
Annemie :
Ha die Sebastiaan,
Het is geweldig daar he, down under!
Bedankt voor de tip voor de sightseeing in de Blue Mountains, maar dan bestel ik geen slangen en bloedzuigers, haha!
Je stukjes zijn geweldig hoor, en helemaal niet Belgisch (toetsenbord).
Wij wensen je weer veel reisplezier en tot mails!
Ook de groetjes van Dook uiteraard.
24 Maart 2009 - 09:27
Geertje:
He!
Eindelijk een bericht, begon me al zorgen te maken... ;)
Kijk uit naar het volgende verhaal, hopelijk zonder slang of bloedzuigers....
kussie! -
24 Maart 2009 - 10:01
Alex:
Hej Sebas,
goed om te lezen dat je de Blue mountains leuk vond, super mooi regenwoud daar (waar blijven de ansichtkaart foto's ? :-) ). Destijds hebben we die "ongelijke" trap omhoog gelopen. Vond Suus erg leuk in de hitte ;-)! Veel plezier nog in Sydney. Geniet van de Botanic Gardens, Darling Harbour, Bondi Beach en de zomerse outfitten van al het vrouwelijk schoon dat daar rondloopt...je zou haast denken dat katoen daar extreem duur is ;-)
groetjes,
Alex.
P.S. Al een Cascade geprobeerd ? -
25 Maart 2009 - 17:46
Richard:
Heey Seb,
Mooi om te horen dat je goed met je gaat. Je hebt aardig al wat meegemaakt in 1 week tijd. Dus kan niet wachten op de rest van de verhalen die er nog gaan komen.En de foto's natuurlijk.
Veel plezier verder,
Greetz Richard -
28 Maart 2009 - 16:08
Pa En Ma:
Hoi sebastaiaan ,
Als je dit leest ben je denk ik al aangekomen in melbourne. Ik hoop dat de reis goed is gegaan, want ik denk dat je wel even moest wenen aan het links rijden.[maar jou kende moet dat geen probleem zijn} bij jullie is het lekker weer aan de foto's te zien (gezien bij Anneke).
Wij gaan morgen ook het mooie weer te gemoet,de koffers zijn gepakt we zijn er klaar voor.
Heel veel plezier en geniet ervan.
dikke kus pa en moe -
28 Maart 2009 - 19:46
Jordy En Frank:
Hee Keus! Lekkere foto:) Beetje zure kop! Alles goed daar? Wel rustig zonder jou maar scheelt liters bier. Mazzl -
29 Maart 2009 - 07:47
Emir:
Klinkt allemaal goed Seb! Hoorde ook dat je al een auto hebt gekocht, hoe rijdt 'ie?
Heel veel plezier nog, heel benieuwd naar je volgende bericht man!
mzl -
29 Maart 2009 - 11:28
Shanna:
Seb,
Leuk verhaal zeg! Ik ben helemaal jaloers dat jij heerlijk in het zonnetje zit!
Geniet ervan.
Liefs Shanna -
29 Maart 2009 - 14:24
Thierry:
hey sebas,
leuk om te zien hoe het je vergaat. klinkt spannend allemaal. kan alleen dingen vinden over de redbellied black snake. was dat hem? beet van de redbellied snake is gelukkig meestal niet fataal en antidote is vaak niet nodig. alleen wat spierafbraak... toch maar voorzichtig.
veel plezier!
groetjes Thierry -
29 Maart 2009 - 15:25
Ruud En Adrie:
Hoi Sebastiaan. Leuk om je verslag te lezen en te weten dat je het naar je zin hebt. Hier gaat alles verder goed. We kijken uit naar je volgende verslag en wensen je heel veel plezier toe. Groeten -
30 Maart 2009 - 14:50
Lisette:
Hey sebastiaan,
Mooi weer, beetje dingen bekijken, relaxen, doen waar je zin in hebt... ik ben jaloers...
Veel plezier verder!
grtz -
30 Maart 2009 - 22:14
Nancy:
YoYo Sorphie!
Ik dacht opeens aan je, dus dacht ik even naar je site te gaan...
Zozo, jij hebt al veel meegemaakt zo te lezen!Echt super zeg, en wat spannend die redsnake!!Enne....die Mac in HK had ik je ook wel kunnen vertellen!hahha....Cker leuk om te lezen hoe het met je gaat. Wens je veel plezier en take care!!!
Hier in NED.begint eindelijk mooi weer te worden!Voor de rest gaat het goed hier!
Grtz,
Nancy -
31 Maart 2009 - 12:45
Ilze Wokke:
Hoi Sebastiaan,
Het grote avontuur is nu echt begonnen. Ik heb gelezen dat je een goede start hebt gemaakt. We bijven het hier in Nederland volgen en wensen je veel plezier daar. Groetjes Frans, Ilze, Soraya en Björn -
31 Maart 2009 - 20:00
Sylvester:
Hey Jongen,
Alles goed daar? Hoe is het met je auto? Zet even een foto ervan online! Trouwens tis wel naatje dat je weg bent moet ik zelf koken! nog best lastig maar ik red het :D vermaak jij je nog een beetje daar? we houden contact
groetjes en nog heel veel plezier daar!
Sylvester