Certified diver
Door: Sebastiaan
Blijf op de hoogte en volg Sebastiaan
06 Augustus 2009 | Australië, Cairns
Vervolgens hebben we een aantal overnachtingen aan het strand gehad en wat nationale parken bezocht om uiteindelijk in Arlie Beach aan te komen. Vanuit hier hadden we een zeiltocht gedaan op de With Sundays, dit is een eilanden groep net buiten de kust. We hadden het aardig getroffen met de boot, want deze was 3 maanden oud. Dus alles wat gloed nieuw en de nieuwste snufjes, zo zat er op de voorkant van de catamaran een jacuzzi en hoefde je je op het toilet ook niet te vervelen, want hier zat een tv. Prima boot dus. Tijdens deze tocht hebben we een aantal eilanden bezocht en gesnorkeld. Erg mooi allemaal en zeker ook aan te raden voor de mensen die ooit de oostkust nog willen doen. Op de bijgevoegde foto staat op de achtergrond White heaven Beach.
Na wederom een aantal dagen strand (Mission Beach) en wat nationale parken met mooie watervallen (Ze beginnen allemaal op elkaar te lijken) waren we aangekomen in Cairns. We hadden het zo gepland dat ik de dag na aankomst zou beginnen met mijn cursus open water scuba diver. Met deze cursus kregen we 2 dagen theorie en in de middag praktijk in het zwembad. Waarbij je op de tweede dag een examen moest afleggen. Vervolgens gingen we de derde en vierde dag naar het Great Barrier Reef (met 2500 km het grootste organisme van de wereld, wat je hier ontzettend vaak krijgt te horen) om echt te gaan duiken en de cursus af te sluiten. Ook was er nog een actie dat ik de vijfde dag ook nog gratis met de boot mee kon. Het duiken is me erg goed bevallen en wil ook eigenlijk mijn advanced certificaat halen, maar dat komt misschien later wel. Veel mooie dingen gezien onder water en ook veel mensen over boord zien hangen op de boot (Misschien iets voor jou mam?).
Cape tribulation was ook erg mooi, dit ligt 200 km ten noorden van Cairns, dit schijnt één van de weinige plekken te zijn waar het tropische regenwoud aan zee grenst. Was wederom erg mooi en relaxed. Hier ook een riviercruise gedaan om krokodillen te spotten en gelukkig waren ze er. Het waren zout waterkrokodillen en er lag er één te zonnen van 4,5 meter. Er werd dan ook aangeraden om niet te gaan zwemmen.
Dit zal mijn laatste verhaal zijn vanaf de oostkust, over 2 dagen ga ik nog een poging wagen om in Alice Springs te geraken. Één van de Duitse meiden gaat mee naar Alice en waarschijnlijk zelfs tot aan Perth, de andere vertrekt per vliegtuig richting Alice Springs en zal weer vertrekken op de dag dat wij aankomen (het is 2400 km rijden van Cairns naar Alice Springs). Ik had ook een advertentie op internet gezet met de vraag wie er een lift wilde naar Alice Springs (om de kosten te delen) en daar hebben ook verscheidene mensen op gereageerd, echter moeten we nog iemand kiezen.
Op het moment is het hier winter, maar vandaag was het 28 graden, het is dus aardig vertoeven hier in de winter. In Nederland mogen we blij zijn met dagen van 28 graden in de zomer!
Hier wilde ik het voor dit bericht weer bij laten en zal uitkijken naar al jullie reacties.
Groeten en X,
Sebastiaan
06 Augustus 2009 - 10:02
Gerard:
Hallo Sebastiaan,
Gefeliciteerd met het behalen van je scuba diver certificaat. Wederom goed te lezen dat je dat je nog veel plezier hebt, maar toch lees ik het woord "verveling"!!. Nog veel plezier.
groetjes. -
06 Augustus 2009 - 10:36
Nivard:
Zo zo je hebt het gezellig zo te zien op de foto ;)
Dat duiken klinkt echt goed man! Helemaal omdat je daar onder water volgens mij de meest bijzondere dingen ziet!
Hier in NL is het vandaag tegen de 30 graden, maarja er moet gewerkt worden. Dus je merkt er weinig van. Hoop dat ik morgen het strandje kan meepakken, maar dan zal het, zoals altijd, wel weer bewolkt zijn!
Have fun gozer! -
06 Augustus 2009 - 16:21
Helen:
Toe maar Sebas! :) Ziet er goed uit!!!
Ben benieuwd of je Alice Springs nu wel gaat bereiken, gezellig dat je voorlopig nog een reisgenootje mee hebt!
Geniet weer lekker verder van alles!
Liefs helen -
07 Augustus 2009 - 03:51
Marloes:
Gaaf man zo'n certificaat!!!! ga je een half jaar weg om te ontspannen kom je nog met een ' diploma' op zak terug ook!!!
foto ziet er ook goed uit ;-)
Groetjes vanuit Canada!! -
07 Augustus 2009 - 05:46
Frank:
Hee Keusie!
Mooi dat je je certificaten hebt gehaald! Had graag mee gewild maar kan gelukkig terugdenken aan een mooie tijd samen in Australië! Succes en veel plezier nog verder. Spreek je! -
07 Augustus 2009 - 07:53
Frans:
Weer een mooi verhaal bas! Was weer gezellig in Cairns en nog veel plezier met de rest van Australie!!
Zie je in nederland weer
Groeten
Joris, Frans & Valerie -
07 Augustus 2009 - 12:15
Annemie:
Hoi Sebastiaan,
Dat zit wel goed in Australie, volgens de foto!
Proficiat met je scuba diver certificaat. Ben zelf blij dat we toch niet naar Great Barrier Reef gaan, zie mezelf al over de boot hangen, hahaha!
Succes met je 2e poging naar de Uluru te gaan.
Tot horens en groetjes van ons allemaal!
Annemie
08 Augustus 2009 - 21:23
Swi Yin:
Hey Player!
Het gaat vast heel erg goed daar ;)
Gefeliciteerd met je certificaat. Kun je mooi weer een diploma aan je cv toevoegen =)
Swi Yin & Maurits -
09 Augustus 2009 - 13:02
Lillian:
Hoi Sebas,
Mooi verhaal weer! Leuk dat je het nog steeds naar je zin hebt.
Veel plezier!
x Lillian.